Skip to content →

Dragracing klubbar i Sverige

Hur ser det då ut med utbudet av dragracingklubbar här i lilla Sverige? Även fast det förstås inte är lika stort här som det är i sitt hemland USA så finns det allt ett utbud även här i Sverige för den som är intresserad. Det finns som exempel dragracebanor spridda lite här och var i vårt avlånga land, och även klubbar spridda över stora delar av landet. Så dragracing är allt mer populärt än vad folk kanske anar, något som nog bland annat beror på att sporten inte får speciellt mycket publicitet i media här i Sverige. De flesta motorfantaster känner dock till sporten, men man kanske inte vet hur man ska gå tillväga för att komma igång med dragracing, eller så stoppas man av det faktum är dragracing tyvärr är en ganska dyr sport att utöva och ägna sig regelbundet åt. Funderar du dock på att börja så hoppas jag att jag kan bistå med all nödvändig information du kan tänkas ha angående dragracing.

Dragracingbanor i Sverige

De banor som finns här i Sverige finner man på ett stort antal ställen runtom i landet. Exempel på dessa ställen är Malmö, Sundsvall, Piteå, Mantorp, Tierp och Söderhamn. För en komplett lista över banorna så rekommenderar jag att man tar sig en titt på Aktuell Motorsports hemsida. Här ska man förhoppningsvis kunna hitta en bana i sin närhet, och på så sätt kunna prova på det och se om det är något som passar.

Utöver detta har man vid olika tillfällen även anordnat dragracingtävlingar på diverse flygfält runt om i landet på ställen som Hagfors, Borlänge, Mora, och Landskrona, med mera. För mer information kring detta och annat som har med dragracing att göra så rekommenderar jag att man besöker Svenska Bilsportförbundets hemsida eller Aktuell Motorsport.

Klubbar i Sverige

Enligt Aktuell Motorsports hemsida finns det 74 olika dragracingklubbar listade runt om i landet. Dessa klubbar finner man såväl på stora som små orter, och exempel på dessa orter är Arvika, Hultsfred, Göteborg, Umeå, och Uppsala. Men som du ser så finns det allt en del alternativ att välja mellan när det kommer till dragracing här i Sverige, så jag hoppas och tror att du kommer att kunna hitta en klubb i din närhet om det är så att du känner för att prova dragracing.